Kalenders met naaktfotografie

November 10, 2022

Het is weer december. De tijd om kalenders te kopen voor het nieuwe jaar. Naaktkalenders zijn er rondom heel veel verschillende onderwerpen. Ik heb er een paar op een rijtje gezet.

AKT

Esthetische naakt fotografie van fotograaf Nik van Veenendaal. Het hele jaar hetzelfde model in verschillende sportieve en artistieke poses. Website.

Super Pappe

Mooie dames voor voertuigen uit het voormalig Oostblok. Auto’s en uitdagende foto’s zijn natuurlijk een geijkte combinatie. Op de website Bigthings.eu vind je ze. Er zijn drie kalenders: met Trabanten, met brommers en met IFA voertuigen. De website van Bigthings is echter nogal… slecht. Bestellen gaat via een e-mail sturen. Je kan de kalenders ook op Amazon.com vinden: Super Pappe, Moped en IFA.

Angelkalender

Nog een hobby van veel mannen, gecombineerd met vrouwelijk schoon: vissen. Ik moet toegeven dat ik ook zelf ook een vergelijkbare foto heb gemaakt voor de studentenkalender in 2005. De website is Angelkalender.com.

Stone Nudes

Sfeervolle zwart-wit foto’s van hele sportieve dames die tegen de bergwand aan klimmen. Fascinerende sport en op een bijzondere manier in beeld gebracht door Dean Fidelman. Meer informatie op de website StoneNudes.com.

Stefan Weis

Diverse kalenders van Stefan Weis vind je op zijn website: SW-akt.de. Er zijn thematische kalenders met bijvoorbeeld zwangere vrouwen, roodharigen en alleen billen.

The Erotic Zodiac

Fotograaf Manfred Baumann viert met ‘The Erotic Zodiac’ een jubileum: het is de 10e keer dat hij een naaktkalender publiceert. Als thema heeft hij de sterenbeelden gebruikt. Meer informatie vind je op zijn website.

Bodensee Akt

Een bijzonder mooie kalender van fotograaf Thomas Bichler: Bodensee Akt. Sfeervolle zwart-wit naaktfoto’s gemaakt langs de Bodensee.

Bauernkalender.ch

Bij Bauernkalender.ch hebben ze meerdere kalenders met mooie boerinnen: een Zwitserse variant en een Duitse. De Duitse variant is gecombineerd met de ‘Alpengirls’ editie. Hierin worden de modellen niet in een boerderij-setting gefotografeerd, maar in de bergen. Deze kalender vind ik zelf heel mooi.

Jung Bauern Kalender

Nog een kalender uit het Duitse taalgebied: Jungbauernkalender.de. Ook van deze kalender zijn er twee versies: een met Duitse boerinnen en een met Oostenrijkste boerinnen. Een aantal foto’s zijn in beide edities gelijk, dus allebei bestellen heeft weinig zin. De foto bovenaan dit artikel (prachtige foto) staat in beide edities. Schrik niet als je af en toe van domein verandert als je deze kalenders bekijkt: de ene versie staat op jungbauernkalender.de de ander op jungbauernkalender.at en het bestellen op shop.jungbauernkalender.net

Nog meer kalenders

  • In the Wild! Met model Michelle-Angelique
  • Motorolie-producent Liqui Moly maakt een promotie-kalender
  • Nog een promotie-kalender van een Duitse fabrikant: Tox
  • Deze kalender heeft als thema tractors (Schlepper)
  • Helaas uitverkocht, maar ook mooi: Jungbauernträume

Back to articles